2021-09-23 Vijftig jaar transgenderbijeenkomsten in Amsterdam

Aanstaande zaterdag is het zo ver: Transgenders Amsterdam en de Vereniging Genderdiversiteit nodigen u uit voor ons symposium. Zoals we al aangaven in ons eerdere persbericht op 16 juni, willen we ter gelegenheid van dit jubileum de situatie van transgenders breder onder de aandacht brengen.

Omdat de roots van de transgenderbijeenkomsten in het hele land en van onze vereniging liggen in onze “Parel aan het IJ”, richten we ons dit keer specifiek tot AT5 en Het Parool en niet tot de gehele landelijke pers.

[Download niet gevonden]

2021-06-16 Symposium Vijftig jaar transgenderbijeenkomsten

Op zaterdag 25 september vieren we vijftig jaar transgenderbijeenkomsten in Amsterdam en in Nederland met een symposium over transgenders (waaronder we ook crossdressers en non-binaire personen verstaan) in het CREA-theater in Amsterdam. Sprekers zijn Sunni Kharagjitsingh, Joep Roeffen, Henny Riesenbeck, Eliza Steinbock, Kam Wai Kui en de wethouder van de gemeente Amsterdam. Verder is er een speelse bijdrage van de Frank Sanders Akademie.

[Download niet gevonden]

 

2016-12-27 Aangekondigde vermindering sekseregistratie een wassen neus

Afgelopen vrijdag, 23 december 2016, publiceerde de rijksoverheid een nieuwsbericht inzake het verminderen van registratie en vermelding van het geslacht op officiële documenten. De daarin geschetste ontwikkelingen werden gepresenteerd als een belangrijke doorbraak. De Vereniging Genderdiversiteit vindt dat de maatregelen in feite heel weinig voorstellen.
[Download niet gevonden]