Aangemaakte reacties

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • Evelien
  Sleutelbeheerder

  Marlies is jammer genoeg geen lid meer, maar ze heeft toestemming gegeven om dit topic uit ons besloten forum openbaar te maken. Dank daarvoor!

  In reactie op: Eindelijk een openbaar forum #11063
  Evelien
  Sleutelbeheerder

  Ik was bang dat een openbaar forum veel scheldpartijen en spam zou aantrekken, maar dat valt reuze mee. Er zijn tot nu toe vijf spamberichten automatisch gedetecteerd en dus automatisch weggehaald en ik heb één reactie met de hand verplaatst naar een ander onderwerp.

  In reactie op: Hoge hakken #11062
  Evelien
  Sleutelbeheerder

  Ik heb je reactie verplaatst Ariane. Het artikel waar je naar verwijst is zeker het lezen waard, maar ik vond dat het in een apart onderwerp thuishoorde.

  In reactie op: Zijn travestieten een uitstervende groep? #11059
  Evelien
  Sleutelbeheerder

  In de LHBT-monitor 2018 zijn de LHB en T van elkaar gescheiden. Het is dus even doorbijten voordat je wat vindt over transpersonen, dat begint pas in hoofdstuk 6.

  Wat mij opvalt aan die monitor, is dat er heel erg genderdichotoom gedacht wordt, dat wil zeggen dat ze heel erg uitgaan van de klassieke tweedeling man/vrouw. En transgenders vallen dan automatisch in de hokjes man-naar-vrouw en vrouw-naar-man.

  We vinden in de monitor geen woord over hoe de personen die zichzelf transgender noemen dat beleven, hoe ze ermee omgaan. En juist in hoe ze er mee omgaan zit volgens mij het verschil tussen travestieten en andere transgenders.

  In reactie op: Zijn travestieten een uitstervende groep? #11023
  Evelien
  Sleutelbeheerder

  Dus je denkt dat ze er wel zijn, maar zich zorgvuldig verborgen houden…

  Dat zou kunnen. Veel travestieten die ik ken, zijn erg bang om uit de kast te komen. Op een gegeven moment gaan ze wel inzien dat ze zich niet hoeven te schamen voor wie ze zijn, maar owee als de buren er achter zouden komen.

  En toch, als ik Vennix [1997] er nog eens op nasla (tabel 2), dan zie ik dat toen 38,1 % van de travestieten in het onderzoek tussen 30 en 39 jaar oud waren. 8% was tussen de 20 en 29 jaar. De piek die er was rondom 35 jaar lijkt dus opgeschoven naar 50 jaar. (Vennix deed het onderzoek in 1995 en gebruikte volgens mij een manier van werving die lijkt op die van Motmans, Wyverkens en Defreyns.)

  [1997] Travestie in Nederland en Vlaanderen, P Vennix, Oberon.

  In reactie op: Zijn travestieten een uitstervende groep? #11016
  Evelien
  Sleutelbeheerder

  Dank voor jullie reacties. Fijn dat er mensen meedenken.

  Het ging mij toen ik deze vraag stelde niet precies om het woord “travestiet”, hoe je het noemt is niet zo belangrijk. Wat ik me afvraag, is of er steeds minder mensen zijn die, zeg maar, een dubbelleven leiden. Dus die zich normaal gesproken als man in de maatschappij bewegen, maar zich af en toe als vrouw kleden (of andersom).

  Ik ken heel veel mensen die zo leven, maar ik zit als voorzitter natuurlijk middenin “dat wereldje” en ik heb misschien een ander beeld dan de rest van onze samenleving.

  Is het zo dat, bijvoorbeeld, jongeren zich steeds minder aantrekken van de hokjes “man” en “vrouw” en zich gewoon gezellig tussen de geslachten in bewegen, zonder op het ene moment duidelijk “man” uit te stralen en op het andere moment duidelijk “vrouw”?

  In reactie op: Eindelijk een openbaar forum #10647
  Evelien
  Sleutelbeheerder

  Het spreekt vanzelf dat zo’n openbaar forum streng gemodereerd moet worden. En dat gebeurt ook: er is een automatisch spamfilter geïnstalleerd en de berichten worden ook “met de hand” gecontroleerd.

  Eigenlijk zou het niet nodig moeten zijn om regels te noemen voor hoe je je op dit forum moet gedragen. Het spreekt vanzelf: geen persoonlijke aanvallen, geen commerciële berichten, geen spam…

  De moderator kan de berichten naar eigen inzicht en zonder opgaaf van reden weigeren, verwijderen en inkorten (maar niet inhoudelijk veranderen).

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)