/* CSS+ Rules */ /*-=:primary_bgcolor_css:=-*/#primary-widget-area .entry-title a {color:yellow;}/*-:primary_bgcolor_css:-*/ /*-=:primary_bgcolor_css:=-*/.widget-area-primary .entry-title a {color:yellow;}/*-:primary_bgcolor_css:-*/ /*-=:top_bgcolor_css:=-*/.widget-area-top { margin: 0; padding: 20; width: 940; }/*-:top_bgcolor_css:-*/ /*-=:bottom_bgcolor_css:=-*/.widget-area-bottom { margin: 0; padding: 0; width: 940; }/*-:bottom_bgcolor_css:-*/ /*-=:header_bgcolor_css:=-*/#header { padding: 0; }/*-:header_bgcolor_css:-*/ /*-=:footer_bgcolor_css:=-*/#colophon { background: url(/img/shadow_b.png) no-repeat; margin-top: 0; }/*-:footer_bgcolor_css:-*/ /*-=:footer_sb_bgcolor_css:=-*/#footer-widget-area { margin: 0; padding: 0; width: 940; }/*-:footer_sb_bgcolor_css:-*/ /*-=:footer_sb_bgcolor_css:=-*/.widget-area-footer { margin: 0; padding: 0; width: 940; }/*-:footer_sb_bgcolor_css:-*/ /*-=:content_bgcolor_css:=-*/#content { margin: 0px; padding: 0px;}/*-:content_bgcolor_css:-*/ /*-=:post_bgcolor_css:=-*/.post-area { .fi-alignleft-pb: float left; }/*-:post_bgcolor_css:-*/ /*-=:stickypost_bgcolor_css:=-*/.blog .sticky { border: none; margin: 2px 0px 2px 0px; }/*-:stickypost_bgcolor_css:-*/
 

Reacties

Te weinig bestaansreden? — 6 reacties

 1. Ik was bij de oprichting van T&T, dus ik zal ook maar bij de opheffing aanwezig zijn. Tussen die twee data in ben ik, behalve de eerste paar jaar, een (te?) slapend lid geweest.
  Het is me nostalgisch te moede, en ik wou maar dat dit mijn geheugen wat aanscherpte, echter helaas…
  Ik zal proberen om bij de NVSH nog wat gegevens te vinden. Ik weet dat ik in 1970 of ’71 geïnterviewd ben door haar radioprogramma (men had toen zendtijd), daar moet in het blad Sextant iets over te vinden zijn. Ook de namen Anton Verschoor en Jos Megens (beiden inmiddels wijlen), die ons vanuit de NVSH begeleidden, moeten ergens kunnen opduiken.
  Maar nu een misschien moeilijke maar voor mij belangrijke vraag: kennen jullie nog andere leden die bij het allereerste begin betrokken waren? Zo iemand(en) zou ik graag op de ledenvergadering of elders eens ontmoeten, nu het nog kan.
  Bedankt voor de moeite,
  Toon van der Aa, L204

  • Hallo Toon,
   Ik ben omstreeks 1983/1984 met de T&T groep in Utrecht (Wiitevrouwensingel) in kontakt gekomen. Dus niet helemaal vanaf het eerste begin. In 1986 ben ik naar Rotterdam verhuisd en daar via de NVSH Den Haag actiever geworden binnen de LKG T&T, w.o. bestuurslid en betrokken geweest bij de omvorming naar een formele zelfstandige vereniging.
   Door gewijzigde privé omstandigheden, maar ook door veranderde interesse, ben ik gestopt bij de LKG. Maar als je vragen hebt, wil ik best proberen eens herinneringen op te halen.

 2. Heel herkenbaar. Voor crossdressers is dit inderdaad de enige landelijke organisatie die daar -echt- oog voor heeft. Dat is allemaal begrijpelijk, maar voor de nog aanwezige crossdressers is het eufimistisch gesproken vooral erg vervelend.

  De andere kant is er ook: al jaren wordt van de leden meer gevraagd dan geld over te maken (ik denk dat de vereniging de rijkste landelijke transgender organisatie is) en al jaren lukt dat niet. Al jaren wordt gevraagd wat we dan gaan doen en heel veel verder dan voorlichting komen we niet. En ook de voorlichting zit in het slob.

  Er is ook een positieve kant. Ik vermoed dat minder jongeren in de kast zitten dan vroeger. Zowel absoluut als relatief stijgt het aantal mensen dat zich aanmeldt bij de genderteams, mensen melden zich ook telkens jonger aan. De voorlichting die wij en anderen jarenlang gegeven hebben heeft effect gehad: de acceptatie is verbeterd (nee, we zijn er nog niet, dat weet ik goed) en daardoor durven mensen meer zichzelf te zijn. Meer mensen stellen ook het binair zijn van gender ter discussie, met als hoogtepunt (voor mij dan) Lara Billie Renzen op radio 1.

  Ik wil de vereniging graag bedanken voor alles wat ze bood. Ik wens iedereen veel energie en soms (nog steeds) ook kracht toe om buiten de vereniging zo goed mogelijk je leven te leven.

  • Dank voor je reactie Frederique. We hebben al dat werk niet voor niets gedaan: heel veel mensen zijn door de vereniging geholpen en bij elkaar gebracht. En de meeste bijeenkomsten in het hele land zijn toch ook voortgekomen uit onze club. Gelukkig blijven die doorgaan.

 3. Bij het schrijven van “Te weinig bestaansreden?” hoopte ik op reacties van de leden op het begrijpelijke opheffingsvoorstel van het bestuur. Met uitzondering van Toon, Frederique en Evelien (dank daarvoor) blijft het echter angstvallig stil. De leden, zelfs de weinige actieve, lijken zich bij dat (onvermijdelijke) lot te hebben neergelegd. Ook al heb ik daar begrip voor toch hoop ik dat nog voor de aangekondigde vergadering op 7 mei a.s. er alsnog genoeg reuring ontstaat om het bestuur in ieder geval te steunen in een keuze voor een redelijk altenatief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>