/* CSS+ Rules */ /*-=:primary_bgcolor_css:=-*/#primary-widget-area .entry-title a {color:yellow;}/*-:primary_bgcolor_css:-*/ /*-=:primary_bgcolor_css:=-*/.widget-area-primary .entry-title a {color:yellow;}/*-:primary_bgcolor_css:-*/ /*-=:top_bgcolor_css:=-*/.widget-area-top { margin: 0; padding: 20; width: 940; }/*-:top_bgcolor_css:-*/ /*-=:bottom_bgcolor_css:=-*/.widget-area-bottom { margin: 0; padding: 0; width: 940; }/*-:bottom_bgcolor_css:-*/ /*-=:header_bgcolor_css:=-*/#header { padding: 0; }/*-:header_bgcolor_css:-*/ /*-=:footer_bgcolor_css:=-*/#colophon { background: url(/img/shadow_b.png) no-repeat; margin-top: 0; }/*-:footer_bgcolor_css:-*/ /*-=:footer_sb_bgcolor_css:=-*/#footer-widget-area { margin: 0; padding: 0; width: 940; }/*-:footer_sb_bgcolor_css:-*/ /*-=:footer_sb_bgcolor_css:=-*/.widget-area-footer { margin: 0; padding: 0; width: 940; }/*-:footer_sb_bgcolor_css:-*/ /*-=:content_bgcolor_css:=-*/#content { margin: 0px; padding: 0px;}/*-:content_bgcolor_css:-*/ /*-=:post_bgcolor_css:=-*/.post-area { .fi-alignleft-pb: float left; }/*-:post_bgcolor_css:-*/ /*-=:stickypost_bgcolor_css:=-*/.blog .sticky { border: none; margin: 2px 0px 2px 0px; }/*-:stickypost_bgcolor_css:-*/
 

Reacties

Pride-gedachten — 6 reacties

  1. Heel erg eens met Rieneke. Wég met die verwarrende reeks letters, waar inmiddels niemand meer iets van snapt. Ooit bedacht om iedereen een waardige plek te geven, maar inmiddels is het zo dringen geblazen om óók maar erkend te worden, dat de boot zo volgeladen is, dat die bijna zinkt. Daar is volgens mij nog maar één letter voor nodig, de C van Cis. Dan zijn we volgens mij waar we moeten zijn: “Iedereen is anders en dus zijn we allemaal gelijk”.

  2. Sterker: ieder individu is uniek en juist daarin zijn we dus allemaal gelijk. Maar juist in dat unieke schuilt ook onze zwakte, onze zwarte egocentrische kant.

  3. Laten we ons focussen om het werk van Frans de Waal (dat bij ons primaten seks in de basis maar tweedoelen dient: 1/ voortplanting en 2/ sociale omgang, los van sekse) een prominente plaats in het onderwijslesmateriaal te geven, ongeacht de politieke stroming of geloofsovertuiging. Uiteindelijk is het een onomstotelijk feit.

  4. Die letterreeks begint inderdaad meer tegen dan mee te werken naar mijn idee, net als overigens meer kleuren in een ‘uniforme’ vlag. Het heeft me altijd enorm verbaasd dat een community die naar buiten gericht is op inclusiviteit intern zoveel verschillende hokjes kent. Ik denk dat het effect daarvan vooral zal zijn dat veel mensen het een gezeur vinden dat ‘weer een minderheid zich ongehoord voelt’. In mijn eigen geval treed ik niet zo met mijn gender naar buiten, maar heb ik wel erg met de letters geworsteld om er eentje te vinden waar ik goed bij pas. En eigenlijk is die er niet en hoeft die er ook helemaal niet te zijn wanneer algemeen aanvaard wordt dat man/vrouw niet altijd zo’n duidelijk verschil is.

  5. Pingback:Een hardnekkige tegenstelling - Vereniging Genderdiversiteit

  6. Begin ook erg genoeg van die letters te krijgen en vooral van dat doen alsof het onder de letterparaplu één grote gezellige familie is. Nee hoor ook onder de plu is het ieder voor zich en god voor ons allen. Ondanks al die goed willende clubjes en verenigingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>