Reacties

Tijd — 3 reacties

  1. Dank voor dit geweldig mooie verhaal en zo mooi geschreven. Ik herken mij hier ontzettend goed in. De angst en schaamte overwinnen vergt heel veel moed. Nu 55 jaar, de tijd sijpelt door mijn vingers, ik wil zo graag maar durf nog niet. Dit soort verhalen helpt..

    • Dag Nicole, dank voor het compliment. Tegelijk realiseerde ik me al tijdens het schrijven dat er voor transgenders en zeker voor de crossdressers/travestieten onder hen nauwelijks zoiets bestaat als een ´handleiding´ o.i.d. hoe je met angst en schaamte kunt omgaan. Zelf had ik baat bij een welwillende omgeving die me hielp mijn angst te overwinnen om het mijn vrouw na 36 jaar eindelijk te vertellen wat er nog meer in mij huisde dan alleen die zichtbare echtgenoot. Mijn raad luidt dan ook steevast: zoek iemand in je omgeving die jou kan steunen als je het wel naar buiten wilt brengen. Iemand bij en met wie jij jouw ´geheim´ kunt delen en die jou daarin wil steunen.

  2. Mooi verhaal weer Rieneke, en ook voor mij heel herkenbaar. (Al heb ik dan op mijn 61e ‘al’ de moed gehad, en ben nu, een dik jaar later, zelfs officieel al vrouw.) Dankjewel!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>