Ordening — 5 reacties

1. Hoi Rieneke,

Geweldig stukje van je!

We hebben woorden, namen, titels, hokjes nodig om mee te kunnen communiceren. Maar owee, als je er niet lekker in past. Of stel je voor dat anderen dan zouden denken dat……

Mogen zijn wie je bent, is vooral van jezelf. Zonder woorden, zonder uitleg, met de vrijheid dat anderen ervan mogen denken wat ze willen, zonder angst. Best een uitdaging!

Groet William (soms Amilia)

2. Hoi Rieneke, mooi beschreven!
    Je hebt ook nog de mensen die deels-trans zijn; die tevreden zijn met bepaalde aanpassingen.En dan mensen die ervan dromen maar door omstandigheden (sociaal, of leeftijd, gezondheid, of andere reden) hun droom niet kunnen waar maken.
    Trans?
    Gender, zonder Trans is inderdaad genoeg!

3. Rieneke, toen ik kennis maakte met de T-wereld, inmiddels al weer dik 15, 16 jaar geleden, werd mij dit al verteld door mensen die er al veel langer deel van uitmaakten en sindsdien ben ik vaak geconfronteerd met deze begripsverwarring. Ook met de behoefte om dingen exclusief voor jezelf te claimen en daarbij anderen uit te sluiten, waarbij je die ander aandoet waar je zelf zo bang voor bent en/of last van hebt. Helaas moet ik constateren dat crossdressers nog altijd worden gezien als “niet echt”, en daarom worden uitgesloten, terwijl ik zelf denk dat dat een veel grotere groep is dan alle anderen bij elkaar. Maar zij hebben niet zo de neiging zich als groep te manifesteren in tegenstelling tot de meer militante groepen die ik in de loop der tijd heb zien ontstaan en zich tooien met de bijzonderste namen. Voel je je ergens niet echt 100% onder vallen? Geen probleem. Je richt je eigen clubje op, of bouwt je eigen hokje, plakt er een mooie naam op en hoppa, je ben gelegitimeerd “transgender” want pas dán tel je echt mee. Er zijn altijd wel een paar geestverwanten die zich bij je aansluiten. Wat een onzin. Je valt én viel naar mijn mening vanaf het prilste begin, of vanaf het manifest worden van je gevoelens, gewoon onder de parapluterm transgender en dat blijft zo. Op welke manier je daar dan ook uiting aan geeft of aan gaat geven. Iedereen is anders, roep ik altijd. Niet iedereen kan of wil nu eenmaal “all the way” gaan. Het probleem is m.i. dat de meesten zich niet bewust zijn van hun eigen geschiedenis en denken dat het allemaal met hen begonnen is. En je er echt in verdiepen, is meestal te veel werk, vermoed ik.