Reacties

Androcur en hersenvliesgezwellen — 8 reacties

 1. Stoppen met de Cypro’s is voor mij en denk voor vele transvrouwen TOTAAL geen optie. Wachtlijsten moeten dan ook VELE malen korter zodat wij transvrouwen veel sneller kunnen stoppen met de Cypro’s!!!!!!! Het huidige systeem klopt nu niet.

  • Als ik het goed begrepen heb, is het advies niet om te stoppen, maar wel om de dosis te verlagen. Deze kwesie geeft ons wel een extra argument om aan te tonen dat de wachtlijsten voor de operatie korter moeten worden.

   Ik heb trouwens ook weleens met een transvrouw gesproken die jaren na haar operatie nog steeds Androcur gebruikte. Dat is nergens voor nodig en, zoals nu is gebleken, nog gevaarlijk ook!

 2. Mijn endo denkt dat mij nachtelijk transpireren door Cypro word veroorzaakt. Na 1.5 jaar stappen we over over maandelijkse injectie met Decapeptyl 3.75 mg/l. Superonhandig dus. Momenteel ben ik met Cypro gestopt, ik vermoed dat een te lage testosteron nivo ook problematisch kan zijn. En ik voel mij nog steeds hetzelfde ! Na vaginaplastiek sluit ik kunstmatig Testosteron niet uit, naast Oestradiol.

   • Arts en apotheek jebben daar vreemd genoeg geen inzicht in. Ze laten het van ziektekosten verz. afhangen. Volgens het phatmacetisch kompas word het vergoed. Het kost 124,- per injectie. Indien het niet vergoed word, zal ok er mee stoppeb, want ik moet het nog 3 jaar gebruiken.

    Spyro is overigens niet te combineren bij hoge bloeddruk remmers zoals hydeochloortiazine.

  • Als langdurig post-op raad ik het gebruik van extra Testosteron af. Je je lichaam maakt nog altijd -net als bij CIS- dames- een beetje testo aan in de bijnieren. Je wil toch van het mannelijk hormoon af?

 3. Nagevraagd bij apotheek en Zilveren Kruis: hangt vd vorm af. De kant en klare injectie spuit wordt niet vergoed, maar bv de zelf te mengen oplossing + poeder 3.75 mg vorm wel (124,- per maandelijkse injectie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>