Reacties

Online hormonen bestellen — 5 reacties

 1. Ja het is heel naar als je op de wachtlijst staat en je huisarts niet wil meewerken. Ik heb het geluk dat hij het zelf aanbood. Ben (hoogst)waarschijnlijk bij het UMC aan de beurt najaar 2019, maar gelukkig al anderhalf jaar aan de Systen100 en Cypro. Hij begeleidt 4 a 5 transgenders momenteel. We hebben regelmatig een kort gesprekje. Ben hem zeer dankbaar. Hij wist natuurlijk ook dat ik “mijn administratie” heb laten aanpassen. Dus ook eerst een gesprek met PsyQ gehad, dat helpt ook.

 2. Een overzicht van alle nadelen vind je ook hier: http://www.stopgatekeeping.nl/index.php/nl/home-nl-nl/zorgalternatieven-in-nederland/hormonen-via-internet . Transgenders wisselen onderling wel links uit van bedrijven waar ze hormonen bestellen, vaak in het buitenland. Dat is nodig ook, want soms is de dysforie over je gender zo groot dat je niet anders kunt dan NU te beginnen, ongeacht de risico’s.

  Een alternatief voor hormonen via internet is om de hormonen, betaald, te krijgen via de eigen apotheek. Eens per maand organiseert Trans United de “Trans led health/social care Medische transpersonen kliniek”. Je schijnt daar (veel sneller dan via de formele genderteams) een recept voor de hormonen te kunnen krijgen. Omdat je dan geen formele psychologische diagnostische procedure hebt doorlopen worden de kosten niet door de zorgverzekeraars vergoed. Praten kan altijd, zie dit event op 17 maart: https://www.facebook.com/events/598611397269745/

 3. Ook als transman wil je graag hormoonbehandeling.
  Ik krijg ze nu voorgeschreven via mijn huisarts. Maar zonder dat er ooit bloedonderzoek heeft plaats gevonden.
  VUmc A’dam wil nog steeds niet meewerken. Ja … iedereen binnen het genderteam behalve 1 psychiater.
  Er is nu bemiddeling vanuit Parnassia dus hopelijk in maart/april diagnose (na 5 jaar traject)

 4. Ik moet dus mijn huisarts er van op de hoogte stellen dat ik hormonen slik.
  Wat zou je ert van denken,dat ik medicatie hebt,waarvan in de bijsluiter staat dat het, enkel gebruikt mag worden,zolang het euvel zich voordoet,en daarna stoppen,terwijl mijn huisarts zegt :je moet dit je leven lang slikken??????????

  • De meeste medicijnen worden niet gemaakt voor mensen die van geslacht veranderen. De bijsluiters zijn dan ook niet geschreven met onze doelgroep in gedachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *