/* CSS+ Rules */ /*-=:primary_bgcolor_css:=-*/#primary-widget-area .entry-title a {color:yellow;}/*-:primary_bgcolor_css:-*/ /*-=:primary_bgcolor_css:=-*/.widget-area-primary .entry-title a {color:yellow;}/*-:primary_bgcolor_css:-*/ /*-=:top_bgcolor_css:=-*/.widget-area-top { margin: 0; padding: 20; width: 940; }/*-:top_bgcolor_css:-*/ /*-=:bottom_bgcolor_css:=-*/.widget-area-bottom { margin: 0; padding: 0; width: 940; }/*-:bottom_bgcolor_css:-*/ /*-=:header_bgcolor_css:=-*/#header { padding: 0; }/*-:header_bgcolor_css:-*/ /*-=:footer_bgcolor_css:=-*/#colophon { background: url(/img/shadow_b.png) no-repeat; margin-top: 0; }/*-:footer_bgcolor_css:-*/ /*-=:footer_sb_bgcolor_css:=-*/#footer-widget-area { margin: 0; padding: 0; width: 940; }/*-:footer_sb_bgcolor_css:-*/ /*-=:footer_sb_bgcolor_css:=-*/.widget-area-footer { margin: 0; padding: 0; width: 940; }/*-:footer_sb_bgcolor_css:-*/ /*-=:content_bgcolor_css:=-*/#content { margin: 0px; padding: 0px;}/*-:content_bgcolor_css:-*/ /*-=:post_bgcolor_css:=-*/.post-area { .fi-alignleft-pb: float left; }/*-:post_bgcolor_css:-*/ /*-=:stickypost_bgcolor_css:=-*/.blog .sticky { border: none; margin: 2px 0px 2px 0px; }/*-:stickypost_bgcolor_css:-*/
 

Reacties

Online hormonen bestellen — 18 reacties

 1. Ja het is heel naar als je op de wachtlijst staat en je huisarts niet wil meewerken. Ik heb het geluk dat hij het zelf aanbood. Ben (hoogst)waarschijnlijk bij het UMC aan de beurt najaar 2019, maar gelukkig al anderhalf jaar aan de Systen100 en Cypro. Hij begeleidt 4 a 5 transgenders momenteel. We hebben regelmatig een kort gesprekje. Ben hem zeer dankbaar. Hij wist natuurlijk ook dat ik “mijn administratie” heb laten aanpassen. Dus ook eerst een gesprek met PsyQ gehad, dat helpt ook.

  • Jeetje dat is een hele fijne huisarts 😳 mag ik weten waar hij is gevestigt want ik zoek al heel lang iets waardoor ik me proces kan versnellen! ben zelf een transgender vrouw en ik hou het niet meer vol zonder hormonen! kamp met zware depressies en ben al suïcidaal geweest door me genderdysforie!
   Ik ben trouwens ook bij Psyq onder behandeling in rotterdam!

   • Hey Jazzy, beetje persoonlijke vraag (hoef je zeker geen antwoord op te geven als je dat niet fijn vindt)
    Maar je geeft aan dat je depressieve klachten hebt door je genderdysforie.. Is dat ook de reden dat je geen hormonen krijgt toegeschreven krijgt? Omdat je het dan ‘niet aan zou kunnen’? Hoorde dat mensen soms echt in een limbo komen daardoor.

  • Hoi Lana, ik was in 2012 onder behandeling in het Vu, wel moet ik aangeven dat ik eigenlijk al eerder met hormonen wilde beginnen omdat ik mij er prettiger bij voelde en me zekerder zou maken, maar dat ging totaal niet, het was ook een beetje, van daar moet je het mee doen. Ik liep al in rouwe kleding tot het moment dat ik in de avond door een groepje jongens ben aangerand en heb het hele proces gekapt en ook gezegd tegen het VU, ;Als ik al eerder met hormonen was begonnen, had ik dit ws ook niet gehad. Ik stond later op een wachtlijst, voor Altrecht om dit een plaats te geven, ook omdat het nogal wat was. Die wachtlijst heeft bij mij tot 2020 geduurd en door de gesprekken ,kwam naar voren dat ik echt de transitie dus vrouw wilde worden zo sterk, dat ik me via de H.A. weer had aangemeld maar ook aangegeven dat ik het op mijn voorwaardes( z0o ver als dat kan) wil doen m.a.w. gewoon meteen aan de hormonen. Ik kreeg een oproep voor een videocall met het Vu maar die call mislukte ( pc ). Ik heb geprobeerd contact te leggen maar zonder resultaat , dus ik dacht, ben ik weer op een wachtlijst geplaatst? Een heel verhaal maar dat komt omdat ik al op het punt sta om online hormonen aan te schaffen wel met een bedenkingen maar ik zit zo hoog dat ik aan niets anders denk. Mijn H.A. , dit uitgelegd maar die zegt geen hormonen te mogen voor schrijven terwijl ik ergens las, dat ze dit wel degelijk mogen. Ik heb online, Oestradiol opgezocht maar dan ga je weer denken wat is nou goed en niet schadelijk etc etc. Dit is de eerste keer buiten de H.A. en psycholoog, dat ik dit deel. Het opschrijven is voor mij al veel voldoening. Groet Jackie ( John Haakmat)

 2. Een overzicht van alle nadelen vind je ook hier: http://www.stopgatekeeping.nl/index.php/nl/home-nl-nl/zorgalternatieven-in-nederland/hormonen-via-internet . Transgenders wisselen onderling wel links uit van bedrijven waar ze hormonen bestellen, vaak in het buitenland. Dat is nodig ook, want soms is de dysforie over je gender zo groot dat je niet anders kunt dan NU te beginnen, ongeacht de risico’s.

  Een alternatief voor hormonen via internet is om de hormonen, betaald, te krijgen via de eigen apotheek. Eens per maand organiseert Trans United de “Trans led health/social care Medische transpersonen kliniek”. Je schijnt daar (veel sneller dan via de formele genderteams) een recept voor de hormonen te kunnen krijgen. Omdat je dan geen formele psychologische diagnostische procedure hebt doorlopen worden de kosten niet door de zorgverzekeraars vergoed. Praten kan altijd, zie dit event op 17 maart: https://www.facebook.com/events/598611397269745/

 3. Ook als transman wil je graag hormoonbehandeling.
  Ik krijg ze nu voorgeschreven via mijn huisarts. Maar zonder dat er ooit bloedonderzoek heeft plaats gevonden.
  VUmc A’dam wil nog steeds niet meewerken. Ja … iedereen binnen het genderteam behalve 1 psychiater.
  Er is nu bemiddeling vanuit Parnassia dus hopelijk in maart/april diagnose (na 5 jaar traject)

 4. Ik moet dus mijn huisarts er van op de hoogte stellen dat ik hormonen slik.
  Wat zou je ert van denken,dat ik medicatie hebt,waarvan in de bijsluiter staat dat het, enkel gebruikt mag worden,zolang het euvel zich voordoet,en daarna stoppen,terwijl mijn huisarts zegt :je moet dit je leven lang slikken??????????

  • De meeste medicijnen worden niet gemaakt voor mensen die van geslacht veranderen. De bijsluiters zijn dan ook niet geschreven met onze doelgroep in gedachten.

 5. Het bestellen van hormonen is Illegaal en strafbaar!?!
  Die gender wachttijden zijn pas illegaal en strafbaar! Het is mijn lichaam en geen ander bepaalt of ik het verander met hormonen of niet! En ik ga daar geen jaren op wachten.
  De absurditeit in dit land word steeds gekker!

  Misschien een idee om huisartsen erbij te betrekken om de last van de wachttijden te verlichten.. Ik heb mazzel dat mijn huisarts mij helpt met hormoon Bloedtesten aanvragen zodat ik toch kan zien wat mijn zelfmedicatie voor invloed heeft op mijn lichaam..

 6. Het is buitengewoon treurig dat een paar trage witte jassen jou leven gaan bepalen. Hormonen kopen is strafbaar omdat het gevaarlijk is. Op elke hoek van de straat kun je drugs of een paar flessen genever kopen waarmee je met wat volharding jezelf kunt doden.
  Is er op dit forum iemand die mij kan vertellen waar ik oestradiol kan kopen via internet. Ik ben het wachten en tegenwerken zoooooo beu.

  • Hoi Jashan, je frustratie is heel goed te begrijpen. Maar het is gewoon heel gevaarlijk om op eigen houtje te gaan experimenteren met hormonen. En daarom mag het niet.

  • Hallo allemaal,
   Ik zit 3 jaar aan de AndRogel ( sinds een maand via het ziekenhuis)
   Daarvoor kocht ik het altijd via het internet..
   Ik hoor van veel mensen op me heen dat ze zooi op het internet kopen en dat vind ik echt erg en zonde van hun geld..
   Dus zou jullie graag doorverwijzen naar waar ik het altijd kocht!
   Dat is tenminste vertrouwd en goed spul ( heb er veel baardhaar door gekregen haha)
   Laat maar weten als iemand interesse heeft..

   • Hallo, ik zou graag ook die hormonen willen kopen. Waar kocht u dat? Ik ben al naar mijn huis arts geweest maar die wou niks voor schrijven . En hoeveel moet je dan slikken
    per dag? Groeten Paul

     • Ik heb dit bericht moeten sensureren. Wij kunnen en mogen niet gaan functioneren als een draaischijf voor illegaal medicijngebruik.

 7. We kunnen niet toelaten dat onze website een doorgeefluik wordt voor het illegaal bestellen en gebruiken van medicijnen. We hebben absoluut begrip voor de sterke behoefte die er leeft om zo snel mogelijk aan hormonen te komen, maar we mogen daar niet aan meewerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>