Reacties

Onderzoek transgender op de werkvloer — 2 reacties

 1. Het heeft natuurlijk wel iets raars, dat ons gevraagd wordt wat onze collega’s denken. Misschien in een volgend onderzoek die collega’s zelf eens vragen wat ze vinden? Ik stuur jullie link graag door! Het is nu ook lastig om de juiste nuance aan te geven: sommige collega’s (lijken te) vinden dat …, terwijl andere (de indruk geven) dat … . Deze vraag wordt aan het einde wel gesteld, maar ik vind het niet netjes om dit zo te doen. Ik ga niet zo maar e-mail adressen doorgeven terwijl ik mensen niet van te voren heb gevraagd of ze hier aan mee willen doen.

  Sommige vragen zijn ook raar gesteld. Neem bijvoorbeeld: “Mijn collega’s zijn van mening dat iedereen, ongeacht genderidentiteit, de capaciteit heeft om een baan uit te voeren”. Er zijn collega’s die van mening zijn dat er mensen zijn die geen capaciteiten hebben om een baan uit te voeren. Ik denk dat die mensen daar niet de link leggen tussen genderidentiteit en het niet hebben van de capaciteit om een baan uit te voeren. Hoe vul je zo’n vraag nu in?!

  Nog zo-een: “Mijn collega’s zijn van mening dat transgender personen loyale werknemers zijn”. Als je zou vragen: “vinden ze dat ik een loyale werknemer ben”, dan zal het wel meevallen. Maar in zijn algemeenheid? Wat is dit voor vraag? Het lijkt op een vraag als: “Mijn collega’s zijn van mening dat mensen met een gebroken arm loyale werknemers zijn”. Wat moet je met zo’n vraag?!En wat de denken van “Mijn collega’s ondernemen actie om conflicten met mij te voorkomen”: ja, er zijn soms conflicten – zoals er soms ook met collega’s van mij conflicten zijn. Werkgerelateerd, niet transgender gerelateerd. Wat vul ik in bij zo’n vraag?

  Ook een vraag als “”Mijn collega’s hebben mij belachelijk gemaakt”. Ja, er was een periode waarin dat speelde, maar nu niet meer. Dus toen: enkele keren per week (wat geen antwoordoptie is), maar nu niet meer (nooit als antwoordoptie). Wat willen ze horen?

  Bij de vraag in hoeverre uw persoon overeenkomt met uw gewenste genderidentiteit, wordt passabiliteit tussen haakjes gezet. Dat maakt de vraag heel raar. De vraag is vermoedelijk in welke mate de buitenwereld een binaire man of een binaire vrouw ziet. Zoals het er nu staat wordt gevraagd naar zowel de mate van dysforie over je gender (die er bij mij niet is) als naar de mate waarin de buitenwereld een binaire vrouw ziet (dat zien ze soms wel, soms niet).

  Ik vind het een rare vragenlijst… Deze feedback heb ik ook teruggestuurd aan de onderzoeker.

 2. Het onderzoek leverde onvoldoende reacties op en is daarom offline gezet.

  De studente heeft ons vriendelijk bedankt voor onze medewerking en heeft haar onderzoek op een andere manier voortgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *