Amsterdam Pride 2017

Van zaterdag 29 juli tot en met zondag 6 augustus wordt in Amsterdam het jaarlijkse Pride evenement gehouden. Zoals bekend wordt daarbij in een uitbundige tot carnavaleske sfeer aandacht besteed aan de LHBTIQ  gemeenschap.


Pride Logo

Pride Park

De organisatoren melden over de opening :

Op zaterdag 29 juli 2017 zal het Vondelpark onder de titel ‘Pride Park’ wederom in het teken staan van liefde en gevuld worden met een regenboog aan LHBT activiteiten.
Als opening van de Pride 2017 zullen we om 11:00 uur eerst met zijn allen met de Pride Walk vanaf het Homomonument naar het Vondelpark lopen waar de activiteiten vervolgens om circa 13:00 uur in alle hevigheid losbarsten.

Transpride

Gedurende de daarop volgende week worden allerlei grotere en kleinere activiteiten georganiseerd, ondermeer is er de Transpride bij TransAmsterdam, waarvoor we graag naar hun eigen site op het internet verwijzen.

Botenparade

Als afsluiting volgt op zaterdag 5 augustus de bekende botenparade.
Hierover wordt door de organisatoren gemeld:

De boten starten hun route in Oosterdok en eindigen via de Nieuwe Herengracht, Amstel, Prinsengracht in de Westerdok. De eerste boot vertrekt om 13:00 uur bij de Oosterdok en de laatste boot sluit de parade om 17:00 uur bij de Westerdok.

Als je erheen wilt nog een paar praktische tips:

  • Het evenement trekt meestal erg veel publiek en parkeren is daardoor nog ingewikkelder dan gewoonlijk. Ga daarom bij voorkeur met het openbaar vervoer.
  • Als je er alleen heen gaat dan kun je je bij een dergelijk groot evenement al snel wat verloren voelen. Probeer daarom met een groepje bekenden te gaan.
  • Helaas kunnen er zich onder het talrijke publiek ook personen bevinden die je misschien liever niet zou ontmoeten. Denk daarom ’s avonds en ’s nachts aan je eigen veiligheid en loop dan liever niet over straat in een omgeving waar je niet goed bekend bent.

Reacties

Amsterdam Pride 2017 — 1 reactie

  1. Nog een tip: kijk mensen die je niet kent niet recht aan en doe dat, als het om de eens of andere reden toch gebeurt, zeker niet te langer dan strikt noodzakelijk. Dat kan als provocerend of uitdagend worden geïnterpreteerd en agressie uitlokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *