Transgenderzorg

Logo P 17

De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat de steeds verdere centralisatie van transgenderzorg niet zonder problemen verloopt. De actiegroep P17 heeft daarom een onderzoek hiernaar laten uitvoeren waarvan de resultaten in december 2016 werden gepubliceerd.

De neerslag van dit onderzoek werd vervat in een petitie. Op dinsdag 21 februari 2017 overhandigde een afvaardiging van Principle 17, Transgender Netwerk Nederland en Vereniging Genderdiversiteit deze petitie aan de vaste Kamercommissie van VWS. In de petitie wordt bezorgdheid over de huidige situatie naar voren gebracht en worden aanbevelingen voor oplossingen aangedragen.

Op 1 februari 2017 verstuurde ook de patiëntenorganisatie Transvisie een brief van soortgelijke strekking aan de Kamercommissie.

Alles bij elkaar gaat het om een veelheid aan informatie, inzichten en opvattingen die zeer ter lezing worden aanbevolen.

Foto Overhandiging van de petitie op 21 februari 2017

Overhandiging van de petitie op 21 februari 2017